[email protected]
+421 905 536 326

Zdravie, bezpečnosť a životné prostredie

Budovanie kultúry starostlivosti – Nulové nehody a zdravé pracovné prostredie

V KANSAI HELIOS je zdravie, bezpečnosť a pohoda našich zamestnancov a komunity na prvom mieste. Nie je to len záväzok – je to náš neochvejný sľub.

 

Naša politika zdravia a bezpečnosti slúži ako sprievodca k dosiahnutiu pracoviska bez nebezpečenstva, podpore kultúry starostlivosti a zabezpečeniu súladu s predpismi. V súlade s touto politikou je bezpečnosť našich zamestnancov našou najvyššou prioritou, začlenená do každého rozhodnutia s presnými cieľmi a konečným cieľom dosiahnutia nulových pracovných úrazov.

 

V súlade s našimi cieľmi udržateľného rozvoja KANSAI HELIOS pre rok 2030 sa zaväzujeme dosiahnuť frekvenciu pracovných úrazov s časovou stratou (LTIF) rovnakú alebo menšiu než 1,5. Naše zameranie na bezpečnosť sa rozširuje nielen na našich zamestnancov, ale aj na externých dodávateľov na mieste, návštevníkov a partnerov.

Prijímanie environmentálneho vedenia

Na čele našich environmentálnych snáh hrdě ukazujeme našu pevnú oddanosť environmentálnemu vedeniu. Takmer všetky naše prevádzky sú certifikované podľa ISO 14001:2015, čo je dôkazom nášho záväzku k systémom environmentálneho manažmentu.

 

Náš záväzok je ďalej posilnený skutočnosťou, že niekoľko našich skupinových spoločností, vrátane CWS POWDER COATINGS a KANSAI HELIOS Austria, má certifikáciu EMAS. Helios TBLUS teraz ponúka niekoľko rôznych produktov vyrobených z udržateľných surovín, ktoré sú certifikované certifikátom ISCC Plus vo všetkých častiach hodnotového reťazca až po miesto pôvodu.

 

Dve z našich spoločností prešli hodnotením Ecovadis a boli zaradené medzi 15 % najlepších z viac než 130 000 hodnotených spoločností na celom svete. Naším cieľom je neustále zlepšovať naše skóre zavádzaním udržateľných praktík a nakoniec mať všetky spoločnosti v našej skupine uznané na platforme Ecovadis.

Náš záväzok presahuje vyhlásenia; je zrejmý v našich konkrétnych cieľoch udržateľnosti. Usilujeme o 30 % zníženie emisií skleníkových plynov a 20 % zníženie spotreby vody a energie do roku 2030. Rovnako sa zaväzujeme znížiť našu produkciu odpadu o 30 %, čím posilňujeme náš záväzok minimalizovať našu ekologickú stopu.

Zodpovedné riadenie produktov

V oblasti správy produktov sa venujeme zodpovednému riadeniu chemikálií, vývoju udržateľných produktov a podpore bezpečných postupov manipulácie. Naše zameranie na inovácie a výskum smeruje k priekopníckym riešeniam, ktoré nielen spĺňajú, ale aj prekračujú regulačné normy, čím minimalizujeme dopad na životné prostredie. Náš záväzok k inováciám je kľúčový, najmä pri vytváraní produktov, ktoré vyhovujú predpisom REACH a zvyšujú bezpečnosť pre ľudí aj planétu.

 

Navyše sme hrdými účastníkmi iniciatívy Responsible Care®, celosvetovej iniciatívy chemického priemyslu zameranej na zlepšovanie environmentálneho, zdravotného, bezpečnostného a bezpečnostného výkonu. Tento program zdôrazňuje neustále zlepšovanie, efektívne využívanie zdrojov, transparentné reportovanie, zapojenie zainteresovaných strán, regulačnú spoluprácu a podporu zodpovedného riadenia chemikálií v celom reťazci produktov.